Omgång sju i Div.6 & 7

Även sexan och sjuan är värda en genomkörare och en liten koll på hur det gick i helgen. Tittar man på serierna så har A sexan skiktat sig lite mer än B-serien som dock har två avhängda lag i botten. Sjuan har också skiktat sig lite med två lag som dragit ifrån i toppen.

Div.6 Nv A

Så i sjunde omgången kom den så, Brunnbys första poängtapp, Salamis fortsätter att imponera mot topplagen och 2-2 hemma mot serieledaren ska man inte skämmas över även om rapporterna talar om en press från Brunnby i andra havlek. I övrigt har vi rapporterat att Bjuvstorp kommit igång och att Jonstorp spelat två förlustmatcher i veckan. Bälinge och Vegeholm skuggar täten efter vinster i fredags och Skälderviken ligger snäppet före som trea efter vinst i derbyt mot Munka Ljungby med 2-1. Ikväll har vi en hängmatch då Kropp tar emot Allerum hemma på Kroppavallen. I botten har Kvidinge, Jonstorp och Stidsvig det tuffast!

Div.6 Nv B

I B-sexan har vi haft mer av en helgomgång som inleddes med att Ramlösa och Olympia möttes på Heden samtidigt som vi bevittnade seriefinalen i sjuan ett stenkast bort. Av det vi uppfattade så började Olympia bra och gick upp till 2-0 för att sedan se Ramlösa kämpa sig tillbaka och slutresultatet blev 3-3 efter att Olympia kvitterat på straff i slutet. Synd för Olympia som kämpar hårt och snart är värda sin första seger, man ska dock vara nöjda med första pinnen! HAIS klättring fortsätter och efter 2-1 vinst över Stattena ligger man nu endast två poäng bakom kvalplatsen uppåt, man är alltså med i matchen igen! Bergandy har det tungt i botten och 4-9 mot bottenkollegan Alexander tyder på två läckande ostabila lag. FK Bosna klättrade upp till tredjeplatsen och förbi Wormo efter en viktig 3-1 vinst mot dessa i en match som man kontrollerade ganska bra. Ekeby har det fortsatt tungt men rapporterna talar om att 1-3 mot Glumslöv var något orättvist, kanske en vändning på gång? Sist men absolut inte minst hade vi som rapporterat en seriefinal på Ulkavallen, Bosna FF 1 – 2 Croatia, för mer info läs inlägget under!

Div.7 Nv

I sjuan har det börjat skikta sig och seriefinalen (Makedoniska 3 – 1 Billesholm) vi rapporterade från stod mellan två lag som dragit ifrån lite nu och har en del poäng ner till tredje platsen. En anledning till att man drog ifrån lite nu var att Väsby/Svedberga och Strövelstorp (närmast jagande lagen) spelade oavgjort 3-3 i lilla seriefinalen. Hov tog då chansen att haka på och 11-1 mot ett Hasslarp som har det väldigt tungt just nu är siffror som talar sitt tydliga språk. I mitten spelade Hjärnarp och Vallåkra 1-1 och missade chansen att göra som Hov och ta ett kliv upp. Össjö gjorde något ovanligt och vann, detta mot ett förvånansvärt ostabilt Mörarp som redan känns ha tappat chansen att ha med toppstriden att göra. Avslutningsvis så lossnade det äntligen för Hyllinge. 6-0 hemma mot Björnås var ett behövligt resultat och kanske kan man nu plocka de poäng man varit värda i många matcher!

3 kommentarer

Under Div.6 Skåne Nordvästra A, Div.6 Skåne Nordvästra B, Div.7 Skåne Nordvästra

3 svar till “Omgång sju i Div.6 & 7

  1. Össjö-fan

    Össjö har haft sjukt mycket otur, så tabellen talar inte sitt tydliga språk. Tog jävligt lång tid för laget att komma igång bara men är säker på att poängen kommer trilla in ännu mer!

  2. åskådare

    Var kommer rapporterna att Bosna hade en lugn match mot Wormo? Kan säga att dessa inte stämmer. Bosna kontrollerar första halvlek med mycket boll på mittplan men skapar få chanser. Andra halvlek tar Wormo över och gör 1-1 och har flertalet chanser att göra 2-1. Bosna gör 2-1 på sitt första skott på hela andra halvlek, någonstans i den 70 minuten. Minuten innan Bosna punkterar matchen missar dessutom Wormo ett öppet mål.

    • Riccardo Montolivo

      Lugn match är kanske fel ord, rättvis vinst sett till spelet var kanske mer rätt. Bosna gör en bra första halvlek, Wormo krigar bra tillbaka i andra som du säger och kunde med lite flyt fått poäng med sig. Tack för din åsikt 🙂

Lämna en kommentar