Matchrapport Bosna FF – Croatia Hbg

Ulkavallen i Landskrona bjöd in till ”balkan-derby” i toppen av div.6 NV B. Matchen var även en seriefinal mellan ett obesegrat Bosna FF som i senaste matchen tappade sina första poäng. Croatia skuggade en poäng efter och var hungriga på att visa att man var värda att sitta i förarsätet i toppen av tabellen. Förhandstipsen talade om att Croatia saknade en del folk och att man väntade storpublik i Landskrona.

Kulan i luften inför en hel del publik i denna laddade toppmatch!

Första halvlek började spänt och med att lagen kände litegrann på varandra. Det tog dock inte lång tid innan Solo Hammar satte första målet i matchen med ett distinkt och hårt skott i steget som målvakten inte hann ner på för att styra undan, mycket vackert!

Efter målet var det Croatia som tog över mer och mer, man spelade distinkt och med ett kraftfullt passningsspel som ledde till flera halvfarliga chanser. Efter ungefär halva första halvlek fick man också betalt efter att Solo Hammar gjort bort sin försvarare och sedan fick ett enkelt avslut i mål på en felplacerad målvakt (som synes på bilden nedan, Solo till vänster om målvakten har en stor lucka att lägga in bollen). Efter detta sänktes tempot lite sista minuterna innan paus men Croatia hade en boll till inne i mål efter en frispark som nickas in, målet blev dock bortdömt för ruff i straffområdet och halvtidresultatet var mycket rättvist 0-2.

Solo Hammar sätter sitt andra för dagen och fastställer halvtidsresultatet 0-2

Andra halvlek börjar även den lite trevande och det känns som att Croatia slappnat av lite. Matchkvaliteten sänks och det känns som att båda lagen väntar ut varandra för att se vad som ska hända härnäst. Det som oväntat händer härnäst är att Bosna FF reducerar, inte lika oväntat är att det händer på en skarv efter en frispark då man har svårt att hota på något annat sätt.

Efter reduceringen med 25 min kvar får Bosna upp vittringen och börjar visa upp lite varför man låg i toppen inför dagens match. Man tar fler löpningar och försöker med flera olika kombinationer. Scenförändringen är total och man undrar om det var samma match man tittade på innan. Hemmalaget hotar som sagt mycket mer och kommer fram till en hel del chanser med några ramträffar som främsta möjlighet, men då man trycker upp folk för att forcera släpper man givetvis även en del bakåt och med ca 10 min kvar får Croatia ett gyllene läge att avgöra matchen. Men fria med två man mot målvakten lyckas man med konststycket att springa offside på sidledspassningen och linjemannen drar alltså mycket riktigt upp flaggan.

Matchen slutar 1-2 efter att en viss nerv infunnit sig i andra halvlek och jag tror att båda lagen grämer sig en del. Croatia över att man inte avgör matchen tidigare och Bosna över att man inte sätter fart på sig direkt utan presterar en väldigt dålig första halvlek icke värdig en serieledare.

Matchen slut 1-2 men båda lagen är nog missnöjda över det totala taktiska utförandet av matchen, men spelkvaliteten höll iaf hög div.6-klass.

Croatia ligger nu i toppen allt enligt förhandstipsen och när man som idag går ut och vinner mot serieledarna trots en del folk i försvarsleden borta så visar det på stor styrka. Bosna FF förlorade och kanske ligger det något i att man inte mött de bästa motståndet i de inledande matcherna, klart är i varje fall att det är upp till bevis i de kommande toppmatcherna för Bosna!