Veckouppdatering, mycket har hänt..

En hel del matcher har spelats, i vissa serier har t.o.m. två omgångar avverkats. Vi kör därför ingen vanlig resultatkoll på alla matcher utan en sammanfattning för varje serie där vi kommenterar utstående matcher, spännande tabellförändringar och annat noterbart…

Div.2 Herr

I tvåan fortsatte temat från förra veckan – ”lite mer väntat”. Ramlösa Södra vann igen idag med 2-1 mot Höllviken och har nu klättrat upp till en fjärde plats (dock sju poäng upp till första platsen).  Högaborg förlorade en svår bortamatch mot Lindome med 4-2 och hade svårt att stå upp med mycket folk borta. Dags för plantskolan att repa sig då man nu ligger tredje sist i tabellen på sju poäng på lika många matcher.

Div.3

I trean måste vi fortsätta hyllningskören till Eskilsminne. Tuff match mot Tvååker spelades i helgen. Att det blev en stabil 2-0 vinst är ett enormt styrkebesked mot ett starkt lag och efter att man själv haft det lite sämre resultatmässigt de senaste matcherna. Asmundtorp har det fortsatt tungt och poänglöst i botten. Höganäs och Påarp möttes i ett derby som Höganas gick segrande ur med 3-1, lagen ligger nu båda på 8 poäng. Påarp ligger där man kan förvänta sig och förhoppningsvis klarar man sig kvar när säsongen summeras. Höganäs har vaknat upp lite och fortsätter man nu att plocka tre-poängare klättrar man raskt mot toppen.

Div.4

I fyran hade vi en veckoomgång som tidigare har blivit summerad, men igår lördag spelades även en omgång och noterbart är tronskiftet i toppen. Åstorp vann en spännande och svängig toppmatch mot Klippan med 4-3. Åstorp började serien med att förlora sina två första hemmamatcher, utöver det har man idel vinster och ligger nu etta i tabellen. Detta gör man då Perstorp åkte på första förlusten borta mot Borstahusen. 3-2 blev resultatet efter att rutinerade Anders Friberg gjorde comeback efter skada och presenterade sig med två viktiga mål, kanske vändningen för topptippade Borstahusen? I övrigt visar Kågeröd lite oväntat upp ett fortsatt stabilt spel och vann i helgen igen, nu ligger man endast tre poäng efter Åstorp i den jämna tabelltoppen där man har Klippan, Svalöv och Perstorp framför sig. Råå och nämnda Borstahusen är mittenlagen som har potential att klättra mot toppen. I botten är det tyngst för Gantofta, vilka iofs tog första poäng i år efter 1-1 mot Råå, en match där Råå verkade missnöjda och där tränare Anders Bergström tycker att man borde vunnit med 10-0, för så många chanser hade man. Örkelljunga, Bårslöv, Västra Karup och Häljarp är de övriga lagen som slåss i tabellens botten.

Div.5

Så nu i åttonde omgången tappade så Hittarp poäng, 0-0 mot Torekov/Båstad i en märklig match som fick slutföras på Norvalla IP efter en hagelskur. I toppen hänger Ödåkra på och 3-0 borta mot Vejby är ett styrkebesked. Nämnda toppduo har nu ryckt lite och skapat sig en lucka ner. Just nedanför ligger överraskningen Viken som i helgens omgång åkte på en torsk i Landskrona. Landora som blandar och ger vann med 4-0 efter årets bästa match enligt tränare Andreas Kovacs. Mitten och botten är jämn och längst ner i botten ligger Kullavägen som förlorade bottenmatchen mot Fortuna med 4-1. Mellan Fortuna näst längst ner och Viken på tredjeplats skiljer det endast sex poäng vilket pekar på en oviss spännande fortsättning!

Div.6 A

I A-upplagan av sexan har vi haft matcher i veckan och det är framförallt Brunnby, Bjuvstorp och Skälderviken som imponerar. Med 25,22 och 21 poäng på 9 matcher har man stabiliserat sig som topplag. Strax utanför denna trio ligger Allerum som kommit mycket starkt på slutet med fyra raka vinster. Denna serie är lite skiktad och i mitten har vi Salamis, Bälinge, Vegeholm och Munka Ljungby. Till bottenlagen hör Kropp, Jonstorp, Stidsvig och Kvidinge, tänker man på att om dessa lag hade saummerat sina poäng hade det endast räckt till att klättra upp två placeringar till en sjunde så förstår man att de har en bit upp till övriga lag i serien.

Div.6 B

B-sexan är lite jämnare mellan mitten och toppen. Balkanlagen Croatia och Bosna ggr 2 ligger helt rättvist i toppen och har imponerat spelmässigt. Strax under ligger HAIS som har kommit igång nu och jagar på allvar, faktum är att många lag kommenterat förlusterna mot HAIS med kommentaren: ”spelmässigt det bästa lag vi mött”. I botten har Bergandy och Olympia vaknat till liv denna vecka och plockat lite poäng, strax ovanför ligger Ekeby som nu är uppe i sju raka förluster. Sedan kommer ett hopp på fem poäng upp till Stattena som vann den viktiga matchen mot just Ekeby med 2-1 efter att gästerna brännt en straff i 85:e och Stattena sedan satt 2-1 bollen med någon minut kvar. Noterbart är även Ramlösas fyra raka kryss med de roliga resultaten 2-2,3-3,1-1 och 4-4.

Div. 7

Makedoniska ångar fortsatt på och vinner varje match, strax under sviktar Billesholm nu som endast fick en poäng hemma mot Mörarp i en match som slutade 2-2 efter att bortalaget avslutat sista femton med en man mindre. Hyllinge har vaknat till lite och efter två fina vinster, senast 7-1 mot Hasslarp har man nu tagit upp jakten på en kvalplats. Det är nämnda lag plus Väsby/Svedberga, Hov och Strövelstorp som mest troligt gör upp om topplaceringarna när det hela ska summeras.

Div.2 Dam

I tvåan är inget att rapportera mer än att Skånebollen Nordväst imorgon gör sitt andra damreportage, detta då vi har ett toppenderby att följa på Harlyckan. HDFF – Eskilsminne med start 19:00  är en viktig match och en prestigefylld match där båda lagen kommer vara heltaggade!

Div.3 Dam

Efter 1-0 mot Bromölla är nu Råå det lag som innehar den nordväst-skånska stafettpinnen i toppen på en tredjeplats. Wormo ligger stabilt i mitten och efter att Kullabygden vann helgens match lagen emellan skiljer det nu endast tre poäng mellan dem. Kullabygden ligger tredje sist och på kvalplats men har häng på mittenlagen och har distanserat lagen under sig. Bland lagen i botten finns tyvärr Västra Karup på endast tre poäng.

Div.4 Dam

Toppen i fyran jämnade ut sig då Ängelholm spelade mållöst mot Kvidinge i en chansfattig match och de övriga topplagen Billesholm, Svalöv och Eskilsminne vann. Serien skiktade dock sig ännu mer då toppen vann mot botten och allra längst ner har vi Bjärelaget, Hasslarp/Allerum, Råå och Hittarp.

Div.5 Dam

Kullavägen har ännu ej tappat någon poäng och har därför gjort ett ryck i kampen om uppflyttningsplatsen. Strax under ligger Strövelstorp som bara har förlorat en match och sedan är det främst Eket och Hov som kanske kan hota uppåt i den lilla serien med endast 8 lag.

2 kommentarer

Under Div.2 Södra Götaland, Div.2 Västra Götaland Damer, Div.3 Skåne Norra Damer, Div.3 Sydvästra Götaland, Div.4 Skåne Nordvästra, Div.4 Skåne Nordvästra damer, Div.5 Skåne Nordvästra, Div.5 Skåne Nordvästra damer, Div.6 Skåne Nordvästra A, Div.6 Skåne Nordvästra B, Div.7 Skåne Nordvästra

2 svar till “Veckouppdatering, mycket har hänt..

  1. denilson

    ett tips i veckan är ödåkra-hittarp på onsdag 19.00 i ödåkra. Spännande toppmatch i femman!

  2. ekeby

    Rekommenderar starkt Ekeby-Ramlösa, vi har haft det tungt , men har ett grymt lag. vi bjduer er på korv.

Lämna en kommentar