Det fanns en del frågor inför denna 8:e omgång.

Skulle Svalöv kunna ge Perstorp en ordentlig fight i seriefinalen på Ybbarps idrottsplats?

Gantofta ännu utan poäng tog emot Kågeröd, skulle första poängen komma?

Vi börjar i botten med just Gantofta som var tvungna att börja ta poäng inom den närmsta tiden för att inte bli avhängda redan innan sommaruppehållet.

Första poängen var det tänkt att man skulle ta hemma mot gästande Kågeröd. Och det började bra. Redan efter 5 min rasslade det till i motståndarmålet.

Men det skulle visa sig bli en väldigt speciell match. Redan efter en kvarts spel hade Gantofta tagit ledningen två gånger men Kågeröd svarat direkt med lika många kvitteringar.

Tio minuter innan halvtidsvilan sköt Andreas Lundblad sitt andra mål för kvällen. Inte många kunde då tänka sig att det skulle bli slutresultatet.

I andra halvlek tog Gantofta hand om taktpinnen och förde det mesta av spelet. Kågeröd blev ängsliga, men höll tätt bakåt och Gantofta kom oftast inte ända fram till ett värdigt avslut.

Kågeröd kunde alltså hålla ut och ta andra raka segern. Fortsatt tungt för Gantofta men man visade i alla fall att man långt ifrån gett upp hoppet om att börja plocka poäng.

I  seriefinalen i Perstorp fick hemmalaget en drömstart med en 2-0 ledning redan efter 15 minuters spel. Men när man sen inte klara av att punktera matchen jobbade sig Svalöv sakta in i den.

Mot slutet jagade man kvittering och de gav belöning. På matchens sista spark stegade Andreas Jacobsson fram på en frispark, och Andy gjorde som så många gånger förr, mål.

Två relativt nöjda lag fick varsin poäng. Perstorp ännu obesegrade och Svalöv visade moral som kom tillbaks efter mardrömsöppningen.

Råå tog en blytung seger i derbyt mot Bårslöv. Björn Sjöberg blev matchhjälte med matchens enda mål. Bårslövs tränare Mikael Wikander blev huvudfigur i matchen när han fick ställa sig mellan stolparna efter en frilägesutvisning på den ordinarie målvakten. Wikander räddade den efterföljande straffen och skötte sig sedan med bravur i målet. Men vad hjälpte det när man ej fick in bollen framåt. Råå däremot gör det bra och börjar plocka fler och fler poäng nu.

Ännu viktig 0-1 vinst stod Borstahusen för i bottenmötet mot Örkelljunga. Segern innebar att man lämnade den absoluta bottnen och kan blicka uppåt nu.

Som skribent Montolivo redan rapporterat om tog Åstorp en säker 5-1 seger hemma mot Västra Karup.

Omgångens sista match att rapportera om var den som spelades i Häljarp. Där fick vi se ett urstarkt Klippan ta ännu en trepoängare i årets serie och frågan är om inte Klippangänget är den främsta utmanaren till Perstorp om förstaplatsen.