Sent Fredagsinlägg!

Godkväll, får börja med att be om ursäkt. Det har varit mycket att stå i och därför har det bloggats dåligt de sista dagarna. Men fotbollslirarna i nordväst har inte legat på latsidan som oss och därför har vi nu en del resultat att rapportera om! Det spelas även en heldel matcher imorgon(eller idag lördag enligt klockan), dessa ska vi kommentera lite snabbt!

Div. 3 Herr

Inga matcher spelade men full omgång för de nordvästskånska lagen imorgon. Eskilsminne som överaskande ligger på en första plats får besök av topplaget Fjärås, en värdemätare för den pigga nykomlingen! Asmundtorp gästas av bottenkollegan Markaryd i en jätteviktig match, det krävs poäng för att Asmundtorp ska kunna känna något hopp om att kunna kriga sig kvar denna säsong. Påarp reser på bortamatch mot mittenlaget Trönninge BK. Höganäs ska studsa tillbaka från förlusten mot Gislaved genom att besegra duktiga Tvååker som har intakt förlustnolla.

Div.3 Dam

Nordvästskånska derbyn i damtrean som skulle spelas men det blev bara en match som genomfördes. Detta då Västra Karup – Wormo fick ställas in p.g.a. ospelbar plan. I den andra matchen spelade Kullabyggden och Råå oavgjort 2-2 efter att Råå varit det piggaste laget och skapat mängder med chanser sista 45. Noterbart är att Jenny Olofsson fortsätter att måla och satte två nya baljor i denna match.

Div.4 Herr

FC Örkelljunga tog en viktig poäng hemma mot Råå, kvitteringen för hemmalaget satt sent och fastställde att en spelmässigt jämn match slutade 2-2. I en hård match drog topplaget Perstorp längsta strået och kunde vinna med 3-0 mot antagonisterna Kågeröd. Matchen var jämn och öppnade upp sig först när Perstorp tryckt in det så viktiga första målet. Uppe på bjäre tog Svalöv ytterliggare en trea efter att Andy Jakobsson målat på frispark i en match där Västra Karup var det spelförande och mindre effektiva laget.

Imorgon spelas en del matcher, Åstorp ska visa att man kan ta poäng hemma när Borstahusen gästar. Gantofta ska visa att man kan ta poäng överhuvud taget när Häljarp gästar i en viktig match. För att slutföra omgången så drabbar Klippan och Bårslöv samman.

Div.4 Dam

Svalöv har kommit igång ordentligt nu och 5-1 mot Kvidinge skvallrar om detta. Det var full fart från början och nu utmanar man lagen i toppen. Imorgon spelas en match då mittenlagen Eskilsminne och Glumslöv gör upp.

Div.5 Herr

I en het toppmatch möttes Hittarp och Viken. Det var Hittarp som var bäst och fortsätter att visa klass, 4-0-segern var odiskutabel och den imponerar. Vejby hemmaslog Torekov/Båstad med 2-1 och ligger nu fyra poäng före i tabellen. Tyvärr var det mest ett inbrott i omklädningsrummen som efterspelet kring denna match kom att handla om. Fram tog första segern för i år och man gjorde det med besked. 6-1 i Landskrona-derbyt mot Besa var efterlängtat och man tog även ett rejält kliv i tabellen som är väldigt jämn på nedre halvan.

Imorgon spelas de avslutande matcherna i omgången och vi har då ett jumbomöte när Fortuna möter Grevie i vad som på sikt kan vara en mycket viktig match för det segrande laget. Kullavägen ska följa upp den senaste vinsten med att vinna borta mot ett Ödåkra som tänker ge allt för att Hittarp inte ska få rinna iväg i toppen. Mittenlagen Landora och Förslöv möts i en match där båda lagen måste vinna för att leva upp till förväntningarna om toppstrid.

Div.6A Herr

I en hängmatch vann Stidsvig med 5-3 borta mot Jonstorp, Stidsvigs tre första blytunga poäng för i år. Imorgon möter ett formtoppat Brunnby ett Bälinge som halkat efter lite efter den fina starten. På Siffa Park Lane möts Skälderviken och Vegeholm i ett derby mellan två högst oväntade topplag,

Div.6B Herr

Bergandy och Olympia ser ut att bli räddningsplankorna för de lag som går trögt i denna serien. Alexander går fortsatt tungt och 2-2 mot Ramlösa hade behövt vara två poäng till för att man skulle kravla sig lite mer upp från botten. Detta är en tuff serie med full omgång imorgon. Ska Bergandy kunna snuva Wormo på några poäng och ska Olympia göra detsamma mot Stattena? De tre övriga matcherna denna omgång är toppmatcher av hög kvalitet. Croatia ska haka på i toppen och dryga ut försprånget till Glumslöv genom att ta tre pinnar hemma. Ekeby har tänkt att vända på den negativa trenden genom att vinna över FK Bosna som hackat lite resultatmässigt. HAIS tar klivet upp på övre halvan om man bryter Bosna FFs trend och lär vara heltaggade inför morgondagens batalj.

Div.7 Herr

Billesholms täta defensiv håller fortfarande efter ännu en nolla hemma mot Hyllinge (2-0). Hov hänger på i toppen genom att bortabesegra Björnås med 1-0. Väsby/Svedberga visar också att man vill vara med i toppen och leka och 9-1 mot Mörarp imponerar.

Imorgon utökar Makedoniska sin segersvit om man segrar borta mot Össjö. Vallåkra och Strövelstorp skuggar toppen på 7 poäng och möts i en spännande match. Hasslarp-Hjärnarp är en match mellan två lag som spelat bättre än resultaten visar, vinnaren i detta möte kommer dock att vara aningen positivare i fortsättningen.

Lämna en kommentar

Under Div.3 Skåne Norra Damer, Div.3 Sydvästra Götaland, Div.4 Skåne Nordvästra, Div.4 Skåne Nordvästra damer, Div.5 Skåne Nordvästra, Div.6 Skåne Nordvästra A, Div.6 Skåne Nordvästra B, Div.7 Skåne Nordvästra

Lämna en kommentar