Äntligen, helgens matcher div.4-7

Japp, dags att leverera lite trevlig måndagsläsning. Jag hoppas ni inte har missat summeringen av damserierna, det börjar visa sig vlka lag som hör till toppen och botten både på herr och damsidan nu..

Division 4
Två förväntade mittenlag, Häljarp och Bårslöv möttes och dom gula tog hem alla tre poängen, detta efter att ha börjat starkt och att man ledde med 4-0 i paus. I andra gjorde Häljarp tre men det räckte inte hela vägen fram. I en het toppmatch som också är ett derby möttes Klippan och Perstorp. Matchen ska ha varit hård med mycket ställningskrig och Perstorp gjorde matchens enda mål då man hade de vassare chanserna. Svalöv fortsätter att imponera efter förlusten i premiären, 2-1 hemma mot Borstahusen tog laget upp på andraplatsen och det ser spännande ut för fortsättningen. Även Råå har kommit igång efter de inledande förlusterna. 3-1 hemma mot varannan-match laget Västra Karup och man är nu med i racet igen. I Råå säger man att man fått tillbaka en del spelare från skada och nu har en större trygghet i laget. Som vi tidigare rapporterat tog Kågeröd en stabil 5-1 viktoria hemma mot Örkelljunga. Gantofta har det fortsatt tungt och 0-4 hemma mot klockrena bortalaget Åstorp var inget fall framåt.

Division 5

På Norvalla lossnade det äntligen för Kullavägen som tog sin första seger för säsongen, 2-0 mot Torekov/Båstad (som har hängmatch ikväll mot Viken) var viktigt för Goce Dimitroskis mannar. Nämnda Viken hämtade upp ett 1-3 underläge till 3-3 sista fem minuterna mot Ödåkra och firade givetvis som om att de vunnit. Viken har börjat över förväntan, är vidare i DM och ligger trea i tabellen. Hittarp fortsätter att ånga på och 4-1 i Grevieparken är ett bra resultat. Grevie har det lite tungt och parkerar i botten på tabellen. I botten låg även Förslöv och Fortuna, men efter 2-0 tog Förslöv klivet uppåt och kanske lossnar det nu för det talangfulla laget. Vejby dominerade matchen borta mot Besa men lyckades inte med mer än att få med sig ett 2-2 resultat. Vejby imponerar även de i toppen på tabellen. I Landskrona hade vi så ett derby mellan Fram och Landora. Matchen slutade rättvist 1-1 och Fram får fortsätta leta efter första tre-poängaren.

Division 6a

I toppen på a-serien imponerar överraskningen Salamis och duktiga Brunnby, segrar mot i tur och ordning Allerum(2-1) och Kvidinge(7-0) denna helgen och fortsatt gott mod i föreningarna. Mittenlagen Kropp och Skälderviken möttes i en match som var ganska jämn och stog 1-1 fram tills att en målvaktsmiss gav SIF ledningen och till slut vanns matchen med 1-4. Vegeholm imponerar också, 4-1 mot Munka Ljungby sitter fint och man placerar sig just under toppskiktet i tabellen. Bjuvstorp lyssnade nog på vår analys från förra helgen. Man gick in i matchen mot Bälinge med bättre inställning och målskyttet för Andreas Seth lossnade nu, 0-3 slutresultatet.

Division 6b

I den andra sexan hade vi en fin toppmatch och ett fint derby när FK Bosna och Croatia möttes. Otroliga slutresultatet 4-6 visar på en tokoffensiv och efter att Bosna kommit tillbaka till 4-4 drog man inte ner på offensiven. Detta straffade sig och Croatia kunde kontra in avgörandet på slutet. Ekeby förlorade tredje raka mot Wormo efter en gnällig match, efter 0-3 är nykomlingen nere på jorden igen och den bra starten syns det inget mer utav. Samtidigt som tidigare nämnda derby spelades en annan match på Olympiafältet. Stattena och Alexander öste också in mål och 3-3 gjorde att inget av lagen lämnade bottenstriden. 2-1 borta mot Glumslöv understryker att HAIS är på gång efter den tröga starten. Plötsligt är man tre poäng bakom andraplatsen och på språng. Bergandy har det tufft och inkasserade femte raka förlusten efter 3-2 borta mot Ramlösa. I toppen fortsätter Bosna FF att imponera och hemma på Ulkavallen slog man Olympia med 3-2.

Division 7

Billesholm och Makedoniska fortsätter att vinna och snart möts man i sjunde omgången, en spännande toppmatch. I helgen vann man mot i tur och ordning Hov (3-1) och Väsby/Svedberga (2-1). Efter 1-0 klättrade Hjärnarp ikapp motståndarna Björnås och båda ligger nu på sex poäng. Mörarp och Strövelstorp skuggar toppen efter att Kim Söderberg satte fyra pyttsar i 4-3 vinsten för Mörarp. Össjö tog första poängen när man slog besvikelsen Hyllinge med 3-2. Hasslarp har det tungt i botten och 2-7 hemma mot Vallåkra var iofs siffror i överkant men ändå ytterliggare ett jobbigt resultat.

Lämna en kommentar

Under Div.4 Skåne Nordvästra, Div.5 Skåne Nordvästra, Div.6 Skåne Nordvästra A, Div.6 Skåne Nordvästra B, Div.7 Skåne Nordvästra

Lämna en kommentar