Matchrapport: Eskilsminne DIF – Derome BK

Det var en viktig match på Harlyckan för tjejerna i Eskilsminne. Man hade börjat seriespelet med tre raka förluster och det var nu dags att visa om man hade i tvåan att göra eller inte. Dagens match spelades som sagt på Harlyckan och det var hemmapremiär på riktigt denna kyliga söndag då man spelade på konstgräset på västergårds IP i premiären.

Eskilsminne DIF - Derome BK i div.2 västra Götaland

Matchen hinner knappt blåsas igång innan första anfallet för Eskils resulterar i att Annica Leo får bollen och snyggt skjuter in den i bortre. 1-0 innan klockan hade hunnit ticka 30 sekunder var ett faktum. Tjejerna fortsätter sedan med ett fint kombinationsspel och att trycka på bra i närkamperna. Derome äter dock sig mer och mer in i matchen då man med lite mer kraftfulla spelare vann man mer bollar på mitten. Riktigt farligt på något håll blev det dock inte i spelsekvenserna. Derome hade dock ett livsfarligt vapen idag, fasta situationer. Då man var större än motståndet och packade in folket så att målvakten inte kom ut blev de inåtskruvade hörnorna en nervpärs för alla Eskils anhängare vid sidan om planen. Innan halvleken var slut var det så också kvitterat på en hörna.

Hörnorna spelade en stor roll i denna match. Bilden kommer från bildburken.se

Andra halvlek börjar lika fint för Eskils-tjejerna som den första. När två minuter är spelade slår Annica Leo en lång frispark som målvakten i kamp med Eskils-spelare tappar in i mål. Matchbilden fortsätter sedan som i första halvlek, Derome är lite kraftfullare på mitten men framförallt Eskils backlinje fredar sig på ett bra sätt och rensar undan alla farligheter. Efter en kontring i ca 75:e minuten kvitterar dock Derome återigen. Eskil ville dock annat och kämpade vidare, 3-2 bollen trycker Josefine Norberg in mellan benen på Derome målvakten i 84:e minuten efter ett rappt anfall med ett inlägg längs marken där Josefine var fri på bortre.

Glada tjejer efter säsongens första tre pinnar!

De blågul-randiga tjejerna tog alltså en jätteviktig tre-poängare idag. Man är ett väldigt ungt lag och kommer säkerligen att växa och bli bättre och bättre. Idag kämpade man över hela banan och gick in i närkamperna, något vi har förstått inte varit fallet i de tidigare matcherna och också anledningen till den knapra poängskörden.